Snoeiwonden behandelen

Door de snoeiwonden te behandelen, kunnen schimmelsporen het hout niet binnendringen. Er zijn drie belangrijke schimmels die snoeiwonden kunnen infecteren: Esca, Botryosphaeria en Eutypa lata.

  • Esca is een schimmelaandoening die zich kan verspreiden naar verschillende delen van de plant, waardoor het vitaliteit en productiviteit verliest.
  • Botryosphaeria is verantwoordelijk voor stengel- en takziekten, waarbij geïnfecteerde delen verwelken, afsterven en vruchten voortijdig vallen.
  • Eutypa Lata veroorzaakt taksterfte bij onder meer rode bessen, kruisbessen en druiven.

Deze schimmels profiteren van wonden en beschadigingen aan de plant om zich te vestigen en te verspreiden.

Neem contact op
BlocCade®

Overige

Bedekking van snoeiwonden om penetratie van schimmels en taksterfte te voorkomen.

Snoeiwonden afdekken met BlocCade

BlocCade fungeert als een fysieke barrière die de snoeiwonden afdekken en voorkomt dat pathogenen zoals Esca, Botryosphaeria en Eutypa lata de plant binnendringen. Het vormt een beschermend schild dat de plant beschermt tegen schadelijke schimmelsporen in de lucht. Naast het dienen als een preventieve maatregel tegen ziekten, kan BlocCade ook het natuurlijke genezingsproces van de plant ondersteunen. Het creëert een gunstige omgeving voor weefselherstel, waardoor de plant sneller kan herstellen van de schade veroorzaakt door het snoeien.

Toepassing van BlocCade

BlocCade is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en biedt verschillende voordelen:

  • Gebruiksvriendelijk: Telers kunnen BlocCade effectief integreren in hun routine gewasbeschermingsprogramma’s, zonder de noodzaak van speciale apparatuur of complexe procedures.
  • Effectieve Bescherming: Het is eenvoudig aan te brengen op de snoeiwonden en biedt een snelle en effectieve bescherming tegen schimmelinfecties.
  • Veilig voor Gewassen: BlocCade is veilig voor gewassen, waardoor het geen negatieve impact heeft op de gezondheid van de planten.
  • Milieuvriendelijk: Het is een duurzame keuze die zowel de gezondheid van de gewassen als de integriteit van het ecosysteem waarborgt.

Video snoeiwonden behandelen