Pop van rups in paprikagewas

Rupsen Bestrijden en Monitoren

Het bestrijden van rupsen vereist een tijdige inzet van bestrijdingsmiddelen. Een effectieve methode hiervoor is het gebruik van Lepinox® Plus, een product op basis van de werkzame stof Bacillus thuringiensis (Bt.). Deze biologische methode is krachtig en milieuvriendelijk, maar om de effectiviteit te maximaliseren, is het cruciaal om het op het juiste moment in te zetten. Dit kan worden bereikt door middel van gedegen monitoring met behulp van vangplaten en SemeonPro feromonen.

Neem contact op
Lepinox® Plus

Gewasbeschermingsmiddelen

Biologisch bestrijdingsmiddel voor het bestrijden van rupsen

Bestrijdingsstrategie

Monitoring

Monitoring is een essentieel onderdeel van de bestrijdingsstrategie. Met behulp van vangplaten en SemeonPro feromonen, zoals de PheroDeixis, PheroDup, PheroSuf & PheroPlutella, kunt u toekomstige rupsenplagen nauwkeurig identificeren en volgen. Deze feromonen, chemische stoffen die door insecten worden uitgescheiden om te communiceren, worden gebruikt om volwassen motten naar de vangplaten te lokken. Dit helpt niet alleen bij het monitoren van de populatie, maar draagt ook bij aan de vermindering ervan.

Werkwijze

Zodra u de aanwezigheid van volwassen motten in uw gewassen signaleert, kunt u Bt. producten, zoals Lepinox® Plus, gericht en op het juiste moment inzetten. Dit minimaliseert niet alleen de schade aan uw gewassen, maar vermindert ook het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen die vaak een negatief effect hebben op nuttige insecten.

Werking

De werking van Lepinox® Plus is gebaseerd op de bacterie Bacillus thuringiensis, die specifiek schadelijk is voor rupsen. Wanneer rupsen het product eten, stopt hun voedselinname en sterven ze binnen enkele dagen. Het integreren van geavanceerde monitoringtechnologieën met biologische bestrijdingsmethoden zoals Lepinox® Plus is een winnende strategie om uw gewassen te beschermen tegen rupsen. Door proactief te zijn en de juiste middelen op het juiste moment in te zetten, kunt u de opbrengst en kwaliteit van uw land- en tuinbouwproducten verbeteren, terwijl u tegelijkertijd bijdraagt aan de bescherming van het milieu.

Rupsen bestrijden met Lepinox Plus