Mosgroei in sierteelt

In de sierteelt en boomkwekerij is de aanwezigheid van mos op potten en containers een veelvoorkomend en lastig probleem. Mos kan niet alleen de groei van uw planten verstoren, maar ook hun esthetische waarde verminderen.

Mosgroei op potten en containers kan ernstige gevolgen hebben voor uw planten. In de eerste fase verdringen ze vaak de jonge planten op de trays en belemmeren de vochtopname in het substraat. Dit kan leiden tot een verminderde groei en gezondheid van uw planten.

Daarnaast kunnen mossen voedingsstoffen wegnemen die belangrijk zijn voor de groei van uw gewassen. Dit kan leiden tot verzwakte en minder gezonde planten. Hierom is het van uiterst belang om mos te bestrijden in uw teelt.

Neem contact op
MossKade®

Overige

Biologisch bestrijdingsmiddel voor levermos, mos, korst mos en groene aanslag

MossKade® productfoto

Mos bestrijden in de tuinbouw

MossKade® is een geavanceerde methode voor lever- en korstmosbestrijding die speciaal is ontwikkeld voor de sierteelt en boomkwekerij. Dit milieuvriendelijke middel bestaande uit niet-toxische stoffen heeft een effectieve werking op het bestrijden van mos en voorkomt verdere groei.

MossKade® is over het algemeen veilig voor uw planten. Bij de inzet van MossKade® op jonge, onbewortelde stek adviseren we echter wel om een proefbespuiting uit te voeren. Breng de MossKade® in een verhouding van 1 op 10 ruim aan op de mossen. Maak hierbij gebruik van een grove nozzle. Voer de toepassing uit op actieve mossen. Mossen zijn actief in de vroege ochtend wanneer er nog ochtenddauw op de mossen aanwezig is. De huidmondjes (stomata) van de mossen staan dan open en ze assimileren. Door dan voldoende MossKade® aan te brengen wordt de assimilatie gestopt of belemmerd. Het is erg belangrijk dat de spuitoplossing met MossKade® gedurende de dag de kans krijgt op te drogen.

Mos verwijderen met MossKade

Het gebruik van MossKade® in uw sierteelt- of boomkwekerijbedrijf biedt tal van voordelen:

  • Langdurige werking.
  • Geen nadelig effect op mens, dier & milieu.
  • Geen stank.
  • Ook werkzaam bij lagere temperaturen.
  • Veilig in gebruik bij oppervlaktewater.
  • Ook op bomen/ houtige gewassen toe te passen.
  • Toepassing kan uitgevoerd worden zonder spuitlicentie.

U kunt niet alleen de gezondheid en groei van uw planten verbeteren, maar ook de algehele uitstraling van uw producten optimaliseren. Dit zal de aantrekkelijkheid van uw aanbod vergroten en resulteren in tevreden klanten. Kortom, als u te maken heeft met mosgroei op potten en containers in sierteelt- en boomkwekerijgewassen, gebruik dan MossKade® als uw oplossing. Neem bij vragen of voor een goed advies contact met ons op.