Neem contact op
BlocCade®

Overige

Bedekking van snoeiwonden om penetratie van schimmels en taksterfte te voorkomen.

Ziektekenmerken van Eutypa

De schimmel penetreert de plant via wonden, vooral die ontstaan door snoei, en infecteert geleidelijk de vasculaire systemen van de plant, wat leidt tot verwelking en sterven van de takken en het rotten van de bessen. De economische gevolgen zijn aanzienlijk: verminderde opbrengsten, inferieure fruitkwaliteit en uiteindelijk, de noodzaak om aangetaste planten te vervangen.

Snoeiwondverzorging

Effectieve wondverzorging staat centraal in de preventie en het beheer van Eutypa. De toepassing van een beschermende wondbedekking na het snoeien is een sleutelstrategie om de penetratie van Eutypa sporen te minimaliseren en de gezondheid van de planten op peil te houden. Gespecialiseerde wondafdekkingsmiddelen, zoals hypothetische producten, zijn essentieel. Deze producten creëren een barrière die niet alleen fysieke bescherming biedt, maar ook helpt bij het ondersteunen van de natuurlijke herstelmechanismen van de plant.

BlocCade tegen infectie van Eutypa Lata

Bestrijden van Eutypa

Het gebruik van wondafdekkingsproducten moet deel uitmaken van een algemene ziektebestrijdingsstrategie, inclusief tijdige diagnose, regelmatige monitoring, strategisch snoeien buiten de natte seizoenen en het verwijderen en vernietigen van aangetaste planten of delen daarvan. Naarmate de sector zich verder ontwikkelt, blijft het cruciaal om adaptieve strategieën te onderzoeken die anticiperen op toekomstige dreigingen. Onderzoek naar nieuwe formuleringen voor wondzorg en uitbreiding van onze kennis over de biologie en ecologie van Eutypa lata zal bijdragen aan efficiënte, duurzame en milieuvriendelijke beheersstrategieën in de bessenteelt.