Effectiviteit meststoffen

We zien al gedurende langere tijd dat de prijzen van meststoffen hard oplopen. Nu deze meststoffen zo duur zijn geworden is het nog belangrijker dat de meststoffen ook daar terecht komen waar we ze willen hebben. Het helpt dan natuurlijk niet als de pot of de container deels of volledig bedekt is met een korst- of levermos. De mossen zullen profiteren van de dure meststof en nog harder gaan groeien. De plant waar de meststof eigenlijk voor bedoeld is krijgt mogelijk daardoor te weinig en gaat gebreksverschijnselen vertonen met alle negatieve gevolgen van dien.

Zaak dus ervoor te zorgen dat verschillende mossen, zoals korstmos of levermos (parapluutjesmos), niet huizenhoog op de pot of de container komt te staan. Hier kan een tijdige toepassing met MossKade® bij helpen. Wacht daarom niet te lang en pas al bij beginnende mosgroei MossKade® toe.

Parapluutjesmos bestrijden
MossKade® productfoto

Met MossKade® hebben we de beschikking over een effectieve en milieuvriendelijke oplossing. MossKade® is opgebouwd uit een combinatie van verschillende 100% plantaardige ingrediënten die gezamenlijk een coating vormen. Deze coating zorgt voor afsluiting van de ademhalingsopeningen van de mossen en algen en heeft dus een fysieke werking.

Mossen hebben in tegenstelling tot planten geen vaten- of wortelstelsel. Hierdoor worden planten bij een toepassing van MossKade® niet of nauwelijks aangetast. Bij gebruik bij jonge planten of stekken zou enige bladschade op kunnen treden en daarom adviseren wij altijd een proefbespuiting uit te voeren.

Alle gewasbeschermingsmiddelen zijn zo effectief als ze toegepast worden. Dit geldt ook zeker voor MossKade®. MossKade® dient bij de bestrijding van mossen op actief mos toegepast te worden. Mos is actief in het eerste ochtendlicht wanneer de ochtenddauw nog op het mos ligt. Breng MossKade in een verhouding van 1 op 10 delen water ruim aan met een spuitnozzel met een grove druppel.  (bij voorkeur met een Teejet 8005)

Voor een optimale werking is het heel belangrijk dat de MossKade® oplossing opdroogt gedurende de dag. Als er meerdere lagen mos aanwezig zijn kan een extra toepassing noodzakelijke zijn.

Voor een goed resultaat is het dus van belang aan de onderstaande criteria te voldoen:

  • 1 op 10 dosering
  • Bij voorkeur leidingwater gebruiken
  • Ruim aanbrengen m.b.v. grove nozzle (Teejet 8005)
  • Toepassen op actief mos. ’s Ochtends vroeg bij het licht worden.
  • Gedurende de dag de spuitoplossing op laten drogen.

Vragen? Aarzel niet en vraag vrijblijvend advies aan.