In 2012 startten Gerco en Jenjer Overweg met HortiPro BV, ingegeven door de groeiende vraag naar duurzamere en veiligere gewasbeschermingsproducten en methoden. Gerco’s affiniteit met de land- en tuinbouwsector, ontstaan tijdens zijn agrarische opleiding begin jaren ’80, en zijn ervaring in de tuinbouw na zijn studie aan de AHS (nu bekend als ‘University of Applied Sciences’) vormden de basis voor zijn carrière. Na verscheidene managementfuncties in de branche, startte hij in 2000 als zelfstandige, wat uiteindelijk leidde tot de oprichting van HortiPro BV in 2012.

HortiPro’s primaire doel is het ontwikkelen van nieuwe, duurzamere producten die chemische gewasbeschermingsmiddelen kunnen vervangen zonder in te boeten aan effectiviteit, vooral gezien de snel toenemende resistentie tegen deze chemische varianten. De marktvraag naar dergelijke producten en de voortdurende ontwikkeling in deze richting toonden de noodzaak aan van verbetering en verandering in de bijbehorende methoden. Dit vereiste intensief onderzoek en de opleiding van adviseurs en telers, wat leidde tot de inzet van 35% van de fulltime medewerkers in onderzoek en voorlichting over de producten en methoden – een essentiële stap voor een duurzame toekomst in de land- en tuinbouw volgens Gerco.

In 2019 kwam Eric Kerklaan aan boord om de bestaande productlijn en nieuwe producten, waaronder de SemeonPro® feromonen, verder te ontwikkelen. Een jaar later, in 2020, werd Jürgen Brokelman aangesteld als sales manager, waarna een versnelde ontwikkeling van het bedrijf volgde. Het aantal medewerkers binnen HortiPro groeit met de vraag in de markt. HortiPro zal zich blijven inzetten voor de ontwikkeling van duurzame producten en methoden die de gewasbescherming in de land- en tuinbouw veiliger en beter maken.

Ons team

Wij zijn een bruisend team vol passie voor ons vakgebied. Met de overtuiging dat passie noodzakelijk is om succesvol te zijn in ons vakgebied. Daarom hebben we bij HortiPro een gezamenlijk doel, namelijk het ontwikkelen en op de markt brengen van veilige producten die leiden tot een veilige, duurzame en milieuvriendelijke teeltmethoden in de land- en tuinbouw.

“Met onze producten en methoden willen we bijdragen en verantwoordelijkheid nemen voor de wijze waarop we met de aarde omgaan en hoe we hem achterlaten voor onze kinderen”

Gerco (Jerry) Overweg

Gerco Overweg

Algemeen Directeur
jerry@hortipro.com

Foto Jürgen Brokelman

Jürgen Brokelman

Sales Manager
jurgen@hortipro.com

Foto Eric Kerklaan

Eric Kerklaan

Hoofd Afdeling R&D en Advisering
eric@hortipro.com

Henri Postema

Henri Postma

Productie & Logistiek
administration@hortipro.com

Lennart Simonse

Lennart Simonse

Onderzoeker & Technisch Adviseur
lennart@hortipro.com

Iryna Chernenko

Iryna Chernenko

Laboratoriummanager
iryna@hortipro.com

Jenjer Overweg

Jenjer Overweg

Marketing Manager
marketing@hortipro.com

Ontdek welke duurzame oplossingen geschikt zijn voor uw gewassen.

Contact